Detoxifierea mintii

Detoxifiere … un cuvant la moda in randul a tot mai multi oameni. Prin urmare, alegem sa reducem incarcatura toxica din organismul nostru consumand cat mai multe ceaiuri, cocktailuri din fructe si legume si evitand alimentele greu de digerat si cele iritante pentru organism.

Dar te-ai gandit vreodata ca exista ceva, mai important decat corpul, ce trebuie sa beneficieze de acelasi tratament ? Te-ai gandit ca poate si mintea si sufletul nostru trebuie detoxifiate ?

Daca pentru a ne curata corpul sunt necesare procedee relativ simple, in cazul detoxifierii mintii lucrurile stau putin diferit. Aici e nevoie de multa vointa, rabdare si timp.

Mintea poate fi cel mai mare dusman al nostru si de cele mai multe ori ne poate face sa credem si sa ne imaginam lucruri care nu sunt adevarate. Gandurile noastre influenteaza orice decizie, cuvant, actiune, dar mai important, determina atitudinea noastra fata de viata. Acest lucru se va reflecta intotdeuna in starea nostra de spirit.

Din pacate momentele frumoase din viata nostra le uitam destul de repede, in schimb atunci cand ni se intampla ceva rau, avem tendinta sa nu uitam niciodata, ba mai mult … staruim cu mintea asupra acelor lucruri “despicand firul in patru”. Simplu spus nu facem altceva decat sa ne intoxicam mintea.

De multe ori am auzit lumea spunând : “Te iert dar nu te uit !” Sfatul meu este … Uita ! fie ca s-a intamplat acum 20 de ani fie acum 20 de minute.

Dar in ce consta propriu-zis detoxifierea mintii ? In primul rand consta in constientizarea, acceptarea si uitarea trecutului. Sa lasam sa treaca amaraciunea, rautatea sa nu ni le mai amintim si sa nu vorbim la nesfarsit despre ele.

Exemplu : cand aveam doar 3 ani parintii mei au divortat sau nu sunt suficient de buna sau am probleme de greutate. Sunt sigura ca pentru multi aceste traume sunt greu de lasat in urma. Intamplarile din trecut, sentimentele negative si toate celelelte lucruri pe care le pastram in suflet ajung sa se transforme intr-un bagaj greu de purtat.

Daca nu facem aceasta curatare a mintii bagajul se mareste, se mareste si la un moment dat dimensiunea lui va depasi puterile noastre. Scapati urgent de el ! Incercati sa atrageti oameni pozitivi in viata voastra, incercati sa vorbiti despre acele sentimente pe care pana acum nu le-ati putut spune nimanui sau pur si simplu scrieti despre ele. Lasati in urma tot ceea ce este rau in viata voastra, ganditi pozitiv, trecutul nu se mai poate schimba.

Bucurati-va de prezent ! Astazi este ziua in care trebuie sa decizi sa schimbi ceva, astazi este ziua in care trebuie sa ma trezesc cu ganduri bune si sa imi fac planuri marete. Azi e ziua in care aleg sa fac ceva pentru mine, fie ca e vorba de o simpla plimbare, vizionarea unui film, un gest de bunatate …

Nu uitati sa lasati trecutul in urma, traiti in prezent, fiti pozitivi ! Nici un gand, nici o intamplare, nici un cuvant nu te vor putea dobori decat daca tu ii vei permite asta !

Cu mult drag, GMC

One Reply to “Detoxifierea mintii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *