Tratamente homeopatice

Buna ziua dragii mei ! Astazi doresc sa va vorbesc despre tratamentele homeopatice; despre faptul ca putem sa alegem cum sa ne tratam atunci cand ne confruntam cu o problema de sanatate. Desigur stim cu totii ca avem doua variante: fie apelam la medicamentele clasice (alopate) prescrise de medic pe reteta, fie alegem sa incercam o varianta mai light – remediile naturiste.

Samuel Hahnemann este fondatorul si dezvoltatorul teoriei homeopatiei. Homeopatia este o terapie holistica, care alege remediul potrivit pacientului pe baza principiului similitudinii, adica ceea ce provoaca simptome la omul sanatos, poate la omul bolnav sa vindece acele simptome (sub forma preparatului homeopat).

Ce inseamna termenul “homeopatie” ?

Denumirea provine din alaturarea cuvintelor grecesti homoios = similar si pathos = suferinta, boala.

De cele mai multe ori cand suferim de vreo afectiune nu apelam din start la personal calificat, adica medici. Pana de curand puteam cumpara orice pastila din farmacie fara a fi nevoie sa detinem o prescriptie medicala, inclusiv antibiotice. Gasim pastile pentru orice fel de afectiuni, dureri. Dar cand ne doare sufletul ce facem ? Din pacate inca nu s-au inventat pastile pentru problemele si durerile sufletului dar daca ar exsita cu siguranta am apela la ele macar din cand incand.

Cu totii stim ca pastilele traditionale vindeca o problema insa pot cauza multe alte probleme in organismul nostru. Adica ne tratam de o afectiune si ne trezim la pachet cu altele. Din lipsa informarii corecte ajungem sa ingeram cantitati uriase de pastile fara a ne gandi ca exsista si alte alternative la fel de eficiente insa fara efecte adverse si mult mai sanatoase. Personal am facut tratament cu Remedii Florale Bach. Aceste remedii m-au ajutat sa imi recapat increderea in mine. Pe altii i-au ajutat sa treaca peste atacuri de panica, alergii, frica de intuneric, etc. Ele ofera o stare de bine.

Care sunt avantajele tratamentelor homeopate ?

  • Nu au reactii adverse. Remediile homeopate, daca sunt corect administrate, nu determina reactii adverse intrucat sunt preparate din substante naturale, folosind un procedeu bine pus la punct.
  • Nu sunt toxice si nu au contraindicatii. Astfel, unul dintre avantajele homeopatiei este lipsa toxicitatii. Pot fi administrate copiilor, batranilor, inclusiv femeilor insarcinate fara nici un fel de risc. Medicamentele homeopatice sunt fabricate din substante de origine vegetala, animala sau minerala.
  • Stimuleaza apararea organismului. Un alt avantaj este acela ca medicamentele homeopatice stimuleaza in mod natural mecanismele de aparare ale organismului.
  • Pot fi utilizate atat in bolile acute, cat si in cele cronice.
  • Nu provoaca dependenta.
  • Pretul mic. Un alt avantaj al remediilor homeopate este pretul, care este unul accesibil si mult mai redus decat cel al medicamentelor alopate.
  • Asigura vindecare rapida si blanda.

Pentru a dispune de aceste remedii este important sa consultati un terapeut. Acesta va va da tratamentul adecvat in functie de afectiunile de care suferiti. Pentru ca tratamentul sa aiba cu adevarat efect va recomand o introspectie. Mintea este cel mai mare dusman al nostru. Daca convingem mintea ca totul este in regula, atunci ajungem sa nu mai suferim, sa capatam increderea dorita si bineinteles puterea de a face tot ceea ce ne dorim.

Nu uitati ca sunt si alte alternative pentru a va simti bine. Apelati la ele pentru binele corpului si a mintii voastre. Sanatate multa!

Cu mult drag, GMC

One Reply to “Tratamente homeopatice”

  1. Sfaturi bune,educative ,de luat in seama dar mai ales de pus in practica!Multumesc,o seara plăcuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *