Zambeste, iti va fi mai bine

Persoanele din viata noastra, prietenii apropiati sau chiar cei ce fac parte din familia noastra, uita uneori sa ne spuna cuvinte pe care, cu sete, sufletul nostru ar dori sa le auda. Sunt cuvinte care ne-ar putea face ziua mai luminoasa, mai frumoasa, chiar mai productiva.

Un simplu “esti frumoasa”, “ma bucur ca te-am intalnit” sau “iti urez o zi minunata” ne-ar face sa tresarim si pentru o clipa, am avea certitudinea ca suntem iubite, intelese, apreciate.

Dar aceste cuvinte totusi vin … vin de unde poate nici nu ne asteptam, vin din surse exterioare anturajului nostru obisnuit de unde nici nu ne-am astepta sa apara. Vin din partea oamenilor pe care nu ii cunoastem, cu care putem avea contact pentru prima oara.

Intr-o seara, care se intrevedea banala, ca oricare alta, impreuna cu o colega am intrat intr-un supermarket pentru a face anumite cumparaturi. Am iesit din magazin si ne-am indreptat catre statia de autobus, unde, asteptand autobusul mi-am dat seama ca am uitat sa cumpar paine. Desi eram in intarziere si cu riscul de a petrece inca douazeci de minute in frig, am hotarat sa ma reintorc in supermarket.

La raftul cu paine un necunoscut incearca sa mi se adreseze, imi spune ceva, insa din neatentie sau lipsa de interes, in acel moment nu am priceput ce doreste. Ne-am continuat fiecare drumul spre casa de marcat uitand total de situatia ivita. Am platit produsul iar la iesire “surpriza” sunt abordata din nou de acelasi necunoscut, care amabil imi deschide usa, imi spune ca m-a confundat si ma intreaba daca mesajul transmis de el a ajuns la mine.

I-am raspuns ca nu … Nu am inteles ce mi-ati spus !

Desi am crezut ca, sunteti altcineva, am vrut doar sa va transmit ca ar trebui sa zambiti mai des, toti ar trebui sa facem acest lucru din cand in cand. Zambetul va lumineza chipul !

Ne-am despartit multumindu-i pentru cuvintele frumoase pe care mi le-a rostit.

Ideea este ca atunci cand avem o zi proasta sau avem senzatia ca lumea noastra este pe punctul de a se prabusi, ca nu se mai poate face nimic pentru noi, apare cate un strain care prin vorbele si actiunile sale ne “salveaza”, ne face sa tresarim, ne reaprinde flacara sperantei in suflet.

Multumesc universului ca mi-a oferit exact ceea ce aveam nevoie in acea zi, ca m-a facut sa cred ca nu exista coincidente si ca nimic nu este intamplator.

Am invatat acest lucru pe pielea mea.

Cu mult drag, GMC

One Reply to “Zambeste, iti va fi mai bine”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *